Nimilautakunta paljasti vuodelta 2022 – näitä nimiä ei hyväksytty

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oikeusministeriön alainen nimilautakunta päättää, millaisia nimiä Suomessa voi antaa lapsille ja nimeään vaihtaville aikuisille. Hyväksytyistä ja hyväksymättä jätetyistä nimistä julkaistaan vuosittain listat.

Useimmat ehdotetuista etunimistä hyväksytään sellaisinaan. Nimilautakunta kuitenkin päättää epäselvissä tapauksissa, sovelutuuko suunniteltu nimi lapselle tai sen virallistamista hakevalle aikuiselle. Vuonna 2022 lautakunta sai käsiteltäväkseen noin 30 vauvalle ilmoitettua etunimiasiaa.

Etunimi ei lain mukaan saa aiheuttaa pahennusta tai olla ilmeisen soveltumaton etunimeksi. Sen täytyy myös vastata muodoltaan, sisällöltään ja kirjoitusasultaan vakiintunutta käytäntöä.

Nämä nimet eivät menneet läpi:

AhdinAicksarAlfred’s daughterAmnellAnnatarAppelsiinikkiAzazelBuddhaCaladriusEklanderElléEphimachiusFelínFilipeckiHaadesJezebelJuhohaJulma-HurttaKaaosKallen-KallelaKlapiKoivuniittyKukurtajaLordLuciferMaïMielivaltaNat8hquhsNexOtawaPaperiPelekkäPunpuliPuukko ArmoRaivomieliRikiaRody’s sonRosmosamsamSaturniusSheikkiSorínaSuudelmitarTaawiTanyáTsygäTuoniUakkeUhkaUkonvaajaWiiruÅriz

Nämä nimet hyväksyttiin:

AamuntähtiAarnikAnooArsitarAvrenoBobandyEllandarFeeniHeitoHäkäJuhaniaKide-PilviKimaraKononKorppiLapitarLourencesMessisMieliNiittuPetäjäPiamonPihlajanmarjukkaPihlamoPooloPölySanervatarSaturnusSjöbjörnTaideTorspoUnikonsiemenWâânutamweeYennefer