Hiihtoon rakastunut Susanna Ylinen: ”Talvisessa luonnossa on jotain maagista”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yleistettynä voidaan sanoa, että suomalaiset hiihtävät koulussa ja keski-ikäisenä. Suomen Ladun ulkoilulähettiläs Susanna Ylinen ylistää lajin monipuolisuutta. Hänelle tärkeintä on kuitenkin se, että hiihto mahdollistaa liikkumisen luontoympäristössä.

– Talvisessa luonnossa on jotain maagista. Lenkillä tirauttelen usein onnenkyyneleitä tai hihkun ilosta. Luonnon ympäröimänä en edes huomaa, että harrastan liikuntaa ja tuotan itselleni hyvinvointia, kertoo Ylinen.

Susanna Ylinen innostaa somen välityksellä ihmisiä hiihtämään. Kansalaiset voivat jakaa omia hiihtotunnelmiaan Instagramissa tunnisteella #rakastuhiihtoon. Ihastuttavin hiihtokuva palkitaan suksilla. Ylinen haluaa esimerkillään näyttää kuinka palkitsevaa hiihto voi olla ja tarjoaa seuraajilleen lajiin liittyviä vinkkejä.

Susanna Ylisen hiihtoon rakastumisen ABC1. Aloita lyhyestä, helposta ja kevyestä reitistä.2. Lähde hiihtämään hyvällä kelillä.3. Hiihdä vain itselle sopivilla varusteilla ja hyvin voidelluilla suksilla. Jos sinulla ei ole omia, vuokraa tai lainaa.4. Pukeudu oikein. Jos et ole varma miten paljon pitäisi laittaa päälle, pukeudu kerroksittain. Ota kevyt reppu mukaan, johon voit tarvittaessa riisua kerroksia. Toppavarusteissa läkähtyminen taltuttaa nopeasti hiihtoinnon.5. Ota mukaan hyvät eväät. Muista nesteytys ja varaa mukaan lisäenergiaa.6. Opettele oikea hiihtotekniikka esimerkiksi katsomalla videoita tai käymällä hiihdon peruskurssi. Oikea tekniikka tekee hiihdosta miellyttävämpää.