Panteran kiertue ongelmissa – keikkajärjestäjät peruneet konsertteja riitojen vuoksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarinen Pantera-yhtye saapuu uuden kokoonpanonsa kanssa Suomeen osana Euroopan kiertuettaan. Bändi esiintyy Hyvinkäällä Rockfestissä kesäkuussa. Osa eurooppalaisista keikkajärjestäjistä on kuitenkin perunut kesän konsertteja, ja syyksi epäillään laulaja Phil Anselmon vuosien takaista töppäilyä.

Kuten kunnolliseen cancel-kulttuuriin kuuluu, voidaan kokonaisia yhtyeitä ilmeisesti tuomita yhden bändin jäsenen takavuosien töppäysten perusteella. Saksassa ja Itävallassa on peruttu Panteran tulevia konsertteja ilmeisesti siksi, että Anselmo on vuonna 2016 tehnyt natsitervehdyksiä juovuspäissään. Hän on julkaissut anteeksipyynnön ja pahoitellut tekoaan.

Pantera ei ole esiintynyt lavoilla lähes 20 vuoteen. Euroopan kiertue starttaa Bulgariasta 26. toukokuuta. Pantera teki läpimurron 1990-luvun Cowboys from Hell albumillaan. Heidän menestynein albuminsa oli vuoden 1994 Far Beyond Driven, joka debytoi Billboard 200 -listan sijalla yksi. Pantera on myynyt yli 20 miljoonaa albumia. Pantera on Rockfestin torstain pääesiintyjä.

Panteran elossa olevat jäsenet, laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown ovat tehneet sopimuksen kitaristi Zakk Wylden ja rumpali Charlie Benanten kanssa. Panteran alkuperäinen kitaristi ja perustajajäsen Dimebag Darrell menehtyi traagisesti vuonna 2004 Damageplan-yhtyeensä keikalla tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Hänen veljensä, Panteran alkuperäinen rumpali Vinnie Paul puolestaan kuoli vuonna 2018 sydänkohtaukseen.

https://www.facebook.com/mindovermatterAUT/posts/6164737313588056