Kansainvälistä suursarjaa kuvataan Lapissa ja Helsingissä – pääosassa Noomi Rapace

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa työstetään kansainvälistä sarjaa, jota kuvaillaan yhdeksi Euroopan kaikkie aikojen kalleimmista. Sen pääroolissa nähdään Hollywoodissakin uraa tehnyt ruotsalaisnäyttelijä Noomi Rapace.

Constellation-sarjassa astronautti palaa Maahan ja huomaa, että hänen elämästään vaikuttaa puuttuvan osia. Sarjaa on kuvattu Helsingissä, Inarissa ja Ivalossa. Rapace sekä Dunkirk-elokuvasta tunnettu James D’Arcy ovat olleet kuvauksissa Lapissa, ja Breaking Badin Mikenä muistettava Jonathan Banks puolestaan oli mukana kuvauksissa Helsingissä elokuussa.

Constellationin Suomessa kuvattavat osuudet sijoittuvat Ruotsiin. Sarjaa on kuvattu myös muun muassa Saksassa. STT:n mukaan Suomessa on ollut mukana jopa 200-220 hengen työryhmä.

Peter Harnessin kirjoittaman Constellationin pääohjaaja on muun muassa Breaking Badia, Game of Thronesia ja Westworldia ohjannut Michelle MacLaren. Psykologiseksi trilleriksi kuvailtu sarja nähdään lähivuosina Apple TV+ -suoratoistopalvelussa.