Pikaratikka ajoi ensimmäistä kertaa Espooseen – vauhti ei päätähuimaavaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välille rakenteilla olevan pikaraitiotien koeajot etenevät. Keskiviikkona 1. helmikuuta pikaratikka ylitti ensi kertaa Helsingin ja Espoon rajan. Koeajossa ratikka ei vielä kulkenut pikavauhtia.

Hidasajossa eli kävelyvauhtia kulkenut pikaratikkavaunu pysähtyi tulevalle Vermon pysäkille. Siellä vaunua vastassa olivat kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo, Espoon aluekehittämisestä vastaavia tahoja ja median edustajia.

Koeajot ja käyttöönottotestit on jaettu Espoossa kahteen alueeseen. Niistä ensimmäinen ulottuu Helsingin Patterimäen tunnelin suulta Alberganespanadille Sellon läheisyyteen. Koeajoihin sisältyy muun muassa vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintä eri nopeuksilla ja eri olosuhteissa.

Koeajot on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuussa 2023. Pikaratikan eli Raide-Jokerin radan pituus on yhteensä 25 kilometriä. Yhteen vaunuun mahtuu bussiin verrattuna yli kaksinkertainen määrä matkustajia.