Twitter-käyttäjille tuli jopa 4 000 merkin julkaisut – palvelu kaatui heti

Digi · Tim Isokivi

Somepalvelu Twitteriin on tullut viestien enimmäispituutta koskeva uudistus. Jatkossa osa käyttäjistä voi julkaista jopa 4 000 merkin twiittejä. Normaali nykyinen raja on 280 merkkiä.

Pitkien twiittien julkaiseminen ei ainakaan alkuun ole kaikkien käytössä. 4 000 merkin viestejä voivat toistaiseksi julkaista vain maksullisen Twitter Blue -palvelun tilaajat Yhdysvalloissa. Kaikki käyttäjät voivat kuitenkin kommentoida tuttuun tapaan myös pitkiä julkaisuja.

Twitterissä ilmeni ongelmia pian uudistuksen käyttöönoton jälkeen. BBC:n mukaan osa käyttäjistä sai virheilmoituksia, joiden mukaan he olivat ylittäneet päivittäisen rajan twiittien jakamiseen. DownDetector-palveluun ilmestyi keskiviikkona tuhansia ilmoituksia käyttöongelmista.

Ongelman pitäisi olla sittemmin olla ainakin suurimmaksi osaksi korjattu. Asiaa pahoiteltiin Twitterin virallisella tilillä.