Bruce Willisillä diagnosoitiin dementia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Bruce Willis kertoi viime vuonna vetäytyvänsä eläkkeelle näyttelemisestä. Hänen kerrottiin tuolloin sairastavan afasiaa, aivoperäistä puhehäiriötä. Nyt diagnoosi on tarkentunut.

Bruce Willisillä on todettu otsalohkodementia. Näyttelijän perhe kertoi tiedotteessaan uutisen olevan raskas, mutta totesi selkeän diagnoosin saaminen olevan myös helpotus. Willisin tilan kerrotaan heikentyneen viime kevään jälkeen.

– Tähän sairauteen ei ole toistaiseksi lääkettä, mutta voimme toivoa asian muuttuvan lähivuosina. Brucen sairauden edetessä toivomme mediahuomion keskittyvän tähän sairauteen, johon liittyvää tietoisuutta ja tutkimusta tulisi lisätä, tiedotteessa kerrotaan.

Otsalohkodementia voi vaikuttaa muistiin, kielen ymmärtämiseen ja tuottamiseen sekä persoonallisuuteen. 67-vuotias Willis nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla näyteltyään Konnankoukkuja kahdelle -sarjassa ja menestykseksi nousseessa Die Hard -elokuvassa. Tuottelias näyttelijä jatkoi työskentelyä elokuvissa viime vuoteen asti.