Kodin seinästä paljastui jymy-yllätys – 300 kiloa tikkojen piilottamia tammenterhoja

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa sijaitsevan kodin ötökkäongelmalle on paljastunut hämmentävä selitys. Linnut olivat säilöneet rakennuksen kätköihin valtavan määrän pähhkinöitä.

Kodin asukkaat kutsuivat paikalle tuholaistorjujat nähtyään seinillä jauhopukkeja ja muita toukkia. Tuholaistorjuja Nick Castro leikkasi pienen reiän talon makuuhuoneen seinään, odottaen löytävänsä jonkin eläimen raadon. Aukosta alkoikin vuotamaan tammenterhoja.

Tammenterhoja oli seinän sisällä noin 300 kilon edestä. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että tikat olivat nokkineet reikiä savupiipun sisälle ja piilottaneet tammenterhoja niiden sisään vuosien ajan. Pähkinät alkoivat ajan mittaan putoilla seinien sisään.

Washinton Post -lehden mukaan tammenterhojen poistaminen kesti Castrolta noin kahdeksan tuntia. Kotiin erikoisesta syystä aiheutuneet vahingot on sittemmin korjattu ja savupiippu varustettu verkolla, joka estää lintuja pääsemästä sen sisään.