Taksit eivät houkuttele Helsingissä – sähköpotkulaudat tuplasti suositumpia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Sähköpotkulaudat ovat nousseet selvästi liikkumismuotona taksien ohi Helsingin keskustan alueella. Helsingin kaupunkiympäristön teettämän selvityksen mukaan alueella tehtiin 5.000 matkaa sähköpotkulaudoilla, kun vastaava luku takseilla oli 3.000 vertailujaksolla. Taksit ovat kokeneet suosionmenetyksen niin sanotun taksiuudistuksen jälkeen ja sähköpotkulaudat iskivät sopivaan markkinarakoon.

Viisi vuotta sitten tehty taksiuudistus on nostanut hintoja ja luonut tolpille viidakon lait. Suosituimmat liikkumistavat Helsingissä ovat tutkimuksen mukaan kävely, henkilöauto, bussi ja polkupyörä. Hiljattain julkaistussa raportissa sähköpotkulautojen merkitys helsinkiläisten liikkumisvälineenä nousee myös vahvasti esille.

– Moni saattaa luulla, että sähköpotkulaudalla korvataan vain kävelyä tai ajellaan huvikseen. Käyttäjäkyselymme mukaan kuitenkin lähes puolet hyödyntää sähköpotkulautaa työ- ja koulumatkoihin. Suomessa tekemämme kyselyn mukaan 79 % asiakkaistamme on vähentänyt auton käyttöä sähköpotkulautojen ansiosta, Voin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Hannu Oskala kertoo.