Aurinkorannoille lisää julkista liikennettä – Malagan seutuliikenne paranee

Matkailu · Terhi Piiroinen

Málaga Consorcio de Transporte del Área Metropolitano -linja-autoyhtiö on tiedottanut lisäävänsä julkista liikennettä aurinkorannoilla. Seutuliikenteeseen tulee periaatteessa mukaan kaikki paikkakunnat, jotka sijaitsevat tunnin ajomatkan päässä Malagasta. Tämä auttaa niin paikallisia kuin turisteja.

Ensimmäisessä vaiheessa linjoihin liitetään mukaan Antequera, Fuengirola, Coín, Valle de Abdalajís ja Riogordo. Seuraavassa vaiheessa seutuliikenne käsittää myös Marbella ja Vélez-Málaga sekä pienemmät Axarquían kunnat, mukaan lukien El Borge, Comares ja Almáchar ja muut provinssin pohjoisosien alueet, kuten Villanueva del Rosario.

Uudistus tarkoittaa taloudellista säästöä lippukustannuksiin. Lisäksi matkustus helpottuu julkisilla kulkuvälineillä, kosa ihmiset voivat liikkua missä tahansa kunnassa samalla lipulla. Tällä hetkellä lippu kattaa kaupunki- ja kaukoliikenteen bussit sekä kaupungin metrolinjat. Se voidaan kuitenkin yhdistää polkupyörien vuokraamiseen ja jatkossa todennäköisesti myös lähijunaliikenteeseen, Sur in English uutisoi.