Alicia Silverstone paljasti miksi jätti Hollywoodin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Clueless-tähti Alicia Silverstone myöntää, ettei hän tuntenut olonsa mukavaksi 1990-luvun suositun elokuvan jälkeen. Lopulta nainen poistui Hollywoodista, koska hän ei nauttinut näyttelijänpestistään.

Nykyisin 46-vuotias tähti aloitti uransa esiintymällä vuoden 1993 elokuvassa The Crush sekä esiintymällä rock-yhtye Aerosmith-videoissa. Myöhemmin hänestä tuli tuttu nimi sen jälkeen, kun hän näytteli Cheriä suositussa teini-elokuvassa Clueless vuonna 1995, mutta Alicia myöntää, ettei hän ei viihtynyt elokuvassa.

– En ollut onnellinen, ja se, mitä tein, oli todella päästä pois näyttelijäurastani ja panostaa enemmän aktivismiin, Silverstone kertoo The Hollywood Reporterille.

– Menin Afrikkaan. auttamaan norsuja. Menin Peruun ja yritin auttamaan sademetsiä. Löysin intohimoni kirjoittaa kirjoja parantamisesta ja terveydestä. Kind Diet -kirjat tulivat vähän myöhemmin, mutta siitä alkoi matkani tällä saralla.

Alicia ei luopunut näyttelemisestä kokonaan ja otti useita pienempiä osia vuosien varrella. Sittemmin hän on heittäytynyt takaisin suurempiin rooleihin rakastui uudestaan näyttelemiseen esiintyessään David Mametin näytelmässä Boston Marriage vuonna 2007.

– Ei ole helppoa olla yhtä aikaa aktivisti, äiti ja näyttelijä. Mutta teen parhaani… Mitä tulee näyttelemiseen, tulen etsimään tapaa pysyä mukana jotenkin.