Putin matkustaa panssaroidulla yksityisjunalla – ei uskalla lentää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kerrotaan lopettaneen yksityiskoneellaan matkustamisen lähes kokonaan. Kremlin vastaisen tutkimusryhmä Dossier Centerin toimittaja Ilja Roždestvenskin mukaan Putin matkustaa nykyään henkilökohtaisella junalla.

Roždestvenski kertoo CNN:lle Putinin pelkäävän, että hänen yksityiskoneensa voitaisiin jäljittää ja ampua alas. Sen sijaan hän matkustaa nykyään panssaroidulla yksityisjunalla. Se on varustettu erityisellä kommunikaatiojärjestelmällä, jonka avulla Putin voi olla jatkuvassa yhteydessä asevoimien kanssa.

Junan kerrotaan muistuttavan päällisin puolin tavallisia venäläisjunia. Siihen kuuluu makuuhuoneella ja kokoustilalla varustettu presidentin vaunu, oma vaunu Putinin lähipiirille ja erillinen viestintävaunu. Juna on suunniteltu suuriin nopeuksiin ja välttämään suunnittelemattomia pysähdyksiä.

Vuonna 2018 perustettu Dossier Center tutkii Kremliin liitettyjen ihmisten toimia. Sen rahoittajana toimii Venäjältä karkoitettu oppositioaktivisti ja liikemies Mihail Hodorkovski.