Omakanta-palvelun nimeä viilataan – näin päätöstä perustellaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Omakanta-verkkopalvelusta suomalaiset voivat nähdä omat terveystietonsa ja esimerkiksi reseptinsä. Nyt palvelun nimi muuttuu hieman. Omakanta kirjoitetaan jatkossa muodossa OmaKanta.

Uudistuksen yhteydessä myös palvelun ruotsin-, englannin- ja saamenkieliset nimet päivitetään. Nimenmuutosta perusteellaan sillä, että uusi kirjoitusasu on nykytavan mukainen.

– Uusi kirjoitusasu noudattaa samaa tyyliä kuin esimerkiksi OmaVero ja OmaKela. Jo aiemmin nimi on kirjoitettu mediassa ja muissa yhteyksissä usein siten, että keskellä on iso k-kirjain. Siirrymme siis itsekin käyttämään tuota muotoilua, kertoo tiedotteessa Kanta-palvelujen viestintäpäällikkö Minna Rantala Kelasta.

Myös OmaKannan käyttöliittymä uudistuu vuoden 2023 aikana. Tiedotteen mukaan palvelun käytettävyys paranaa ja asiointi helpottuu. Myös visuaalinen ilme päivitetään.

Uudistettu nimi otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäiset muutokset näkyivät kanta.fi-verkkosivustolla ja muissa kanavissa 28. helmikuuta alkaen. Nimenmuutoksen toteutukseen menee kaikkialla Kanta-palveluissa noin vuosi.