Vesa-Matti Loirista uusi elämäkerta – edellinen oli myyntimenestys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen kulttuurin monitaituri Vesa-Matti Loiri menehtyi viime vuonna 77-vuotiaana. Näyttelijänä, muusikkona ja koomikkona tunnetusta Loirista julkaistaan tänä vuonna uusi elämäkerta.

Tuttujen kesken Vesku -kirjan on kirjoittanut tietokirjailija Tuomas Marjamäki. Taiteilijan elämäkerta on tiedotteen mukaan koostettu Marjamäen 20 vuoden aikana tekemien haastettelujen ja Loirin elämää sekä taidetta käsittelevän lähdemateriaalin pohjalta. Marjamäki on aikaisemmin kirjoittanut Simo Salminen – se se vaan on sillä lailla ja Spede, nimittäin -elämänkerrat, joiden kanssa uusi kirja muodostaa trilogian.

Vesa-Matti Loirista on tehty ennestään jo yksi elämäkerta, Jari Tervon kirjoittaja Loiri. Vuonna 2019 julkaistu kirja nousi kaupalliseksi menestykseksi. Tuttujen kesken Vesku julkaistaan Docendon toimesta 15. maaliskuuta.