Allas Sea Pool haastoi Viking Linen oikeuteen – vaatii miljoonakorvauksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinkiläinen kylpylä Allas Sea Pool on nostanut kanteen varustamo Viking Linea vastaan. Taustalla on tammikuussa 2022 tapahtunut onnettomuus, jossa risteilyalus M/S Gabriella törmäsi satamaan. Onnettomuuden seurauksena Alla Sea Poolin saunarakennus halkesi kahtia.

Alla Sea Poolin tiedotteen mukaan Viking Line ei ole suostunut korvaamaan onnettomuudesta koitunutta vahinkoa. Sen mukaan varustamoyhtiö ei ole mylskään hyväksynyt Altaan ehdotusta neuvotella asiasta. Kylpylä vaatii Viking Lineltä noin kolmen miljoonan euron suuruisia korvauksia.

– Mielestämme on yksinkertaisesti mahdoton ajatus, että Viking Linen kaltainen turvallisuutta ja vastuullisuutta korostava pörssiyhtiö ei olisi vastuussa vahingoista, jotka aiheutuvat siitä, että sen autolautta törmäilee hallitsemattomana Helsingin ahtaassa satama-altaassa, kertoo Altaan hallituksen puheenjohtaja Raoul Grünstein tiedotteessa.

Onnettomuus tapahtui M/S Gabriellan jouduttua tuuliajolle sähköjen katkeamisen seurauksena 12. tammikuuta 2022. Altaan mukaan törmäyksessä eri osapuolille aiheutui yli viiden miljoonan euron vahingot.