Brittiläinen matkailulehti ylistää Turkua: ”Suomen Pariisi”

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turku on saanut arvostusta kansainväliseltä matkailuun keskittyvältä julkaisulta. Brittiläinen Time Out otti kaupungin mukaan tuoreeseen artikkeliinsa, jossa listattiin maailman 14 aliarvostetuimpaa matkakohdetta. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Time Out muistuttaa Turun olevan Suomen entinen pääkaupunki ja kuvailee sitä aivan yhtä näyttäväksi kuin Helsinki. Kiitosta keräävät muun muassa Turun ruokakulttuuri, historialliset kohteet ja vihreä innovaatio. Matkailijoita kehotetaan menemään paikallisten ruokien maistelukierrokselle Aurajokea pitkin seilaavassa sähköveneessä.

– Turulla on lempinimi ”Suomen Pariisi”, mikä juontuu Aurajoen rannan lumosta sekä kukoistavasta kahvila- ja ruokakulttuurista, julkaisussa kuvaillaan.

Turun lisäksi listalla ovat muun muassa Mexicon Bacalar-järvi, Bosnian ja Herzegovinan Srebrenik, Kreikan Karpathos ja Indonesian Lombok. Ensimmäisellä sijalla on Mongolia. Vuonna 1968 perustettu Time Out ilmestyy nykyään 108 kaupungissa eri puolilla maailmaa.