Epäilty vakoilupallo ammuttiin alas Yhdysvalloissa – näky ikuistui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa kohistiin loppuviikosta taivaalla leijailleesta ilmapallosta. Yhdysvaltojen yläpuolella leijailleen esineen epäiltiin olleen kiinalainen vakoiluilmapallo. Se on sittemmin ammuttu alas.

Ilmapallo ammuttiin Yhdysvaltojen armeijan F-22-hävittäjän toimesta Etelä-Carolinassa meren yläpuolella lauantaina. Maan presidentti Joe Biden kertoi CNN-uutissivuston mukaan antaneensa käskyn ampua pallon alas heti, kun se oli turvallista. Teko ikuistettiin viraalina sittemmin levinneeksi videoksi.

Yhdysvaltojen hallituksen mukaan Kiinan käytti alas ammuttua palloa vakoiluun. Kiinan ulkoministeriö puolestaan kertoi kyseessä olleen vahingossa Yhdysvaltojen ilmatilaan päätynyt siviilikohde. Samankaltainen ilmapallo nähtiin viikonloppuna myös Latinalaisen Amerikan yläpuolella.