Uimarin huikea ennätys – ui 2,5 kilometriä Etelämantereen hyisessä vedessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chileläinen uimari on tehnyt jotain, jota tiettävästi kukaan ihminen ei ole tehnyt aikaisemmin. Hän ui 2,5 kilometrin pituisen matkan Etelämantereen kylmässä vedessä. Avovesi- ja avantouintiin erikoistunut Barbara Hendandez suoriutui haasteesta 6. helmikuuta.

Hän ui 2,5 kilometrin matkan 45 minuutissa ja 30 sekunnissa. Vesi oli uintihetkellä noin kahden asteen lämpöistä. Hernandez on aiemmin rikkonut nopeimman valtameressä uidun mailin maailmaennätyksen. Jäämerenneito-lempinimen saanut uimari nimettiin myös vuoden 2022 avomeriuimariksi.

Hendandez halusi tuoreella tempauksellaan ottaa kantaa Eteläisen jäämeren suojelun puolesta. Ennen Hernandezia pisimmän matkan Etelämantereella uinut ihminen oli intialalainen Bhakti Sharma. Hän ui 2,25 kilometrin pituisen matkan vuonna 2015.