Mies jäi saarroksiin lumen keskelle ilman kenttää – keksi hankkia apua dronella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syrjäisellä ja lumisella alueella pulaan joutunut autoilija keksi nokkelan keinon hälyttää apua Yhdysvaltojen Oregonissa. Hätäpuhelun soittaminen ei onnistunut erämaan heikon kentän vuoksi, mutta onneksi hänellä oli mukanaan drone.

Lane Countyn piirikunnan poliisin Facebook-julkaisun mukaan miehen auto oli jäänyt jumiin lumeen Willametten kansallispuistossa. Tilannetta pahensi huonon kuuluvuuden lisäksi se, etteivät autoilijan lomalla olleet omaiset tienneet missä hän oli. Mies pysytteli autonsa suojissa ja keksi kiinnittää puhelimensa mukanaan olleeseen droneen.

Mies kirjoitti ystävälleen tekstiviestin, jossa hän kertoi ongelmastaan ja jakoi tarkan sijaintinsa. Tämän jälkeen hän lennätti puhelimen ylös dronen kannattelemana. Puhelin löysi kentän dronen saavutettua muutamien kymmenien metrien korkeuden, ja ystävä sai hätäviestin.

Autoilija pelastettiin lopulta hänen kekseliäisyytensä ansiosta. Siitä oli apua myös toiselle jumiin jääneelle henkilölle. Etsintäpartio paikansi nimittäin sattumalta alueelta toisenkin autoilijan, joka oli joutunut samanlaiseen pulaan jo päiviä aikaisemmin.