Ed Sheeran kärsi mielenterveysongelmista – karu paljastus levynteosta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessakin konsertoimassa käynyt brittiläinen Ed Sheeran lukeutuu tämän hetken suurimpiin nimiin popmusiikin maailmassa. Laulaja-lauluntekijä rikkoi taannoin uuden virstanpylvään musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssä olemalla suoratoistopalvelun ensimmäinen artisti, joka on kerännyt itselleen Spotifyssä yli 100 miljoonaa seuraajaa.

Ed Sheeran on kertonut, että hänen yksityiselämässään on ollut turbulenssia, minkä vuoksi hän ei ole halunnut tulla esittämään sosiaaliseen mediaan olevansa hyväntuulinen. Ed Sheeranin läheinen ystävä Jamal Edwards menehtyi viime vuonna äkillisesti sydänkohtaukseen, jonka kokaiinin ja alkoholin yhteisvaikutus oli aiheuttanut.

Ed Sheeran on julkaisemassa uuden Subtract-nimisen albumin, jonka teko oli miehen mukaan haastava prosessi. Hän on kertonut Popsugar-sivuston mukaan kärsineensä mielenterveysongelmista tehdessään uutta albumia, mikä oli vaikeuttanut miehen työtä huomattavasti. Tähti koki hukkuvansa ja päätti viime metreillä muuttaa albumin sisällön kokonaan.

Ed Sheeran oli työstänyt levylle tulevia kappaleita noin kymmenen vuoden ajan. Viime vuosien aikaiset synkät tapahtumat muuttivat kuitenkin tapaa, jolla hän katsoi maailmaa ja näki taidetta. Hänen hyvä ystävänsä menehtyi ja vaimolla todettiin kasvain. Lopulta mies päätti muuttaa koko albumin konseptin ja kirjoittaa uudelleen kaikki tulevan levyn kappaleet, koska ei tuntenut enää vanhoja kappaleita omikseen.