Venäläinen asiantuntija uhoaa: ”Putin ei elä sodan loppuun asti”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Venäjän valtion tv-tutkija Sergei Mikhejev on nyt ilmaissut pelkonsa ääneen liittyen Ukrainan sotaan ja Vladimir Putinin tulevaisuuteen. Mikhejev on julistanut, että presidentti Putin ja Kremlin liittolaiset eivät elä tarpeeksi pitkään nähdäkseen Ukrainan sodan päättymisen. Hän uskoo sodan kestävän vuosikymmenien ajan.

Venäläisen tutkimusyhtiön Center for Current Policy Analysis -tutkimuslaitoksen entinen johtaja Sergei Mikhejev on varoittanut, että Putin liittolaisineen kuolee ennen sodan päättymistä, mikäli Ukrainan konflikti jatkuu nykyisellä vauhdilla. Hän on puhunut asiasta Venäjän valtion operoimalla televisiokanavalla. Putin on nyt 70-vuotias.

– Jos jatkamme nykyisellä mallilla ja tällä nopeudella, niin emme elä tarpeeksi kauan nähdäksemme onnistumisia. Ja nyt täytyy olla rehellisiä itsellemme, että johtajamme eivät myöskään elä tarpeeksi kauan. Asemamme on huonontunut vakavasti. Meidän on joko hyökättävä ilman, että imitoimme suveriniteettiä tai peräännymme ja myönnämme massiivisen tappion, Mikhejev lausui.

Hän varoitti myös, että Venäjällä ei ole varaa vetäytyä, koska kansakuntaa pidettäisiin heikkona. Mikhejev on aiemmin vaatinut avoimesti Moskovaa ottamaan itselleen mahdollisimman paljon aluetta.