Katu romahti Lahdessa – auto vajosi metrin syvään monttuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lahden Aleksanterinkadulle muodostui tiistai-iltana valtava kuoppa, joka nielaisi auton mukaansa. Katu oli pettänyt yllättäen henkilöauton alta. Poliisit menivät paikalle tarkastamaan asiaa.

Hämeen poliisin partiolle selvisi, että kuljettaja oli ajanut henkilöautolla Aleksanterinkatua kadun pettäessä auton alla. Mukulakiviselle kadulle oli syntynyt noin puolen metrin halkaisijaltaan oleva ja noin metrin syvyinen monttu. Kadun hiekka-aines ja mukulakivet vajosivat kuoppaan auton mukana.

– Paikalle hälytettiin kadunhoidosta vastaavia henkilöitä, jotka tutkivat syytä moiseen kadun vajoamiseen. Hinausauto kävi nostamassa henkilöauton ylös montusta, poliisit kertovat.

Ylen haastatteleman Lahden vesihuoltopalveluista vastaavan Aqua Palveluiden toimitusjohtaja Hannu Mustosen mukaan katu oli syöpynyt alapuolelta ja kivetys oli lopulta romahtanut. Syy oli sääolosuhteista, joiden vuoksi kivetyksen alle oli päässyt vettä ja siirtänyt hiekkaa hulevesiviemäriin.