Nyt on härski viinikarahvi – kuin valtava sukuelin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Viiniä voi nauttia hyvästä syystä ja puhtaalla omatunnolla aterioiden yhteydessä. Kauniiseen kattaukseen kuuluu myös viinille tarkoitettu karahvi, jonne juoma voidaan kaataa ennen illallista dekantoitumaan.

Mikäli haluaa luksusta illallisviinin tarjoilemiseen, ei ruokajuomaa kannata kaataa laseihin mistä tahansa kahden euron karahvista. Markkinoilla on todella laadukkaita karahveja, eikä mainiota kaadinta tarvitse hankkia kuin kerran elämässä. Jos haluaa erikoisempaa karahvia pöytään, voi vaihtoehtona olla The Wine Savantin sivuilta löytyvä peniksen muotoinen dekantteri.

Karahvia voi käyttää viinien lisäksi viskin tarjoilemiseen. Dekantoiminen vaikuttaa viinin makuun myönteisesti, kun se pääsee hengittämään. Ilmaaminen kannattaa suorittaa jo tunteja ennen viinin nauttimista.

The Wine Savant