Poliisi varoittaa: Netissä myyty väärennettyjä iPhoneja – vakuuttavia ja aidonnäköisiä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi kertoo saaneensa tietoonsa useita Länsi-Uudellamaalla sattuneita tapauksia, joissa on myyty väärennettyjä iPhone 14 -puhelimia. Tapauksissa ostajat ovat sopineet tapaamisen myyjän kanssa löydettyään ilmoituksia puhelimista verkon myyntisivustoilta.

Väärennetyt puhelimet ovat poliisin mukaan vakuuttavan ja aidon näköisiä. Puhelin voi täysin avaamattoman paketin ansiosta vaikuttaa aidan uudelta. Kauppojen jälkeen ostaja on huomannut puhelimen olevan kopio, eikä myyjään ole saatu enää yhteyttä.

Poliisi varoittaa tiedotteessaan myös toisenlaisista puhelinkauppahuijauksista. Maaliskuussa poliisin tietoon tulleessa tapauksessa ostaja oli erehdyttänyt iPhone 14 -puhelinta myynyttä henkilöä. Ostaja oli esittänyt myyjälle puhelimestaan väärennetyn maksutositteen, eivätkä rahat olleet todellisuudessa siirtyneet myyjälle.