82-vuotias on hokkarimummo – maailman vanhin jääkiekkoa pelaava nainen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jääkiekko saattaisi olla joidenkin mielestä liian raju laji senioreille, mutta 82-vuotias Linda Sinrod on toista mieltä. Hänet nimettiin taannoin Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman vanhimmaksi naisjääkiekkoilijaksi.

Taitoluistelua harrastanut Sinrod innostui jääkiekosta 35-vuotiaana kokeiltuaan lajia ystävän suosituksesta. Pian hänestä tuli jo Washington D.C.:n alueen ensimmäisen naisjääkiekkojoukkueen perustajajäsen. Pelattuaan 10 vuoden ajan Sinrod jätti joukkueen mutta palasi lajin pariin jälleen myöhemmin.

– Eläkkeelle jäätyäni selvitin, mitä vanhat joukkuetoverini tekivät. Sain tietää yhden heistä valmentavan Prince William Wildcats -joukuetta, ja päätin liittyä siihen 67-vuotiaana, Sinrod kertoi.

Nykyään Sinrod pelaa naisten jääkiekkoliigassa, jossa joukkueet muodostetaan kahdesti vuodessa. Hän pelaa nykyään lähinnä pelaamisen ilosta. Hän pitää kuntoaan yllä nostelemalla painoja ja pyöräilemällä.