Upea perhetapahtuma! Harvinainen 90-vuotias kilpikonna sai kolme poikasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Houstonin eläintarhassa asuva 90-vuotias kilpikonna nimeltä Mr. Pickles toivotti kolme uutta poikasta tervetulleeksi maailmaan. Yhdysvalloissa asuva Mr. Pickels on äärimmäisen uhanalainen matelija Madagaskarista. Onneksi eläintarhan vartija huomasi munat juuri ajoissa.

Mr. Pickels on ollut yhdessä kumppaninsa Mrs. Picklesin kanssa 27 vuott. Heillä on entuudestaan vain yksi, vuonna 1997 syntynyt poikanen. Kilpikonnat eivät lisäänny kovinkaan usein. Kolme vastakuoriutunutta poikasta ovat saaneet nimet Dill, Gherkin ja Jalapeño.

– Heidän isänsä on geneettisesti arvokas, eläintarhasta kerrottiin.

Kilpikonnatarhan työntekijä huomasi munien makaavan Mrs. Picklesin lähellä aiemmin tänä vuonna eräänä yönä eläintarhan sulkeuduttua. Munat vietiin haudottavaksi matelijoiden alkuperäisen Madagaskarin kuoriutumisolosuhteiden jäljittelemiseksi. Vastasyntyneitä pidetään eläintarhan matelija- ja sammakkoeläintalossa, kunnes he ovat tarpeeksi vanhoja liittyäkseen vanhempiensa seuraan. Sädekilpikonna on maakilpikonniin kuuluva matelijalaji. Lajia tavataan uhanalaisena Madagaskarilta.