Kuka pystyttää Kätyrit-patsaita ympäri kylää?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Warrak on pieni australialainen maalaiskylä, jossa voi törmätä erikoisiin ilmestyksiin. Joku on pystyttänyt eri puolille kylää kotitekoisia patsaita. Ne esittävät Kätyrit ja Itse ilkimys -animaatioelokuvien hahmoja.

Värikkäiden patsaiden materiaalina on käytetty kierrätysmateriaalia ja romua, kuten vahhoja postilaatikoita. Niihin on selkeästi käytetty aikaa ja taitoja. Ensimmäiset Kätyrit ilmestyivät kylään joulukuussa. Sittemmin niitä on kertynyt jo 24 kappaletta.

Kätyrit-patsaiden alkuperä on edelleen mysteeri. Yhden pystyttäminen ikuistui valvontakameran videolle. Toinen videon henkilöistä oli kuitenkin naamioitunut joulupukiksi, ja toista ei kyetty tunnistamaan.

ABC-uutissivuston mukaan Mountainside Wines -viinitilan omistaja Shane Goninon epäilee asialla olevan paikallinen Daniel ”Buckie” Buckingham, jonka tontilla sijaitsee Kätyreiden johtajaa Gruta esittävä iso patsas. Buckingham puolestaan epäilee Gonionin itse olevan patsaiden takana.