Suomalaisille viskeille palkintoja IWSC-kilpailussa – Kyrö ja Teerenpeli saivat hopeaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset viskit ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisessä International Wine & Spirit Competitionissa eli IWSC-kilpailussa. Kyrö Distillery Companylle hopeasijoituksia tuli tänä vuonna peräti kolme.

Kyrön tiedotteen mukaan Kyrö Malt -ruismallasviski, leppäsavuinen Kyrö Wood Smoke ja turvesavuinen Kyrö Peat Smoke saivat kukin hopeaa. Viskeistä Kyrö Peat Wood Smoke on vielä julkaisematon. Se lanseerataan virallisesti 19. elokuuta järjestettävällä Kyröfest-festivaalilla.

Hopeasijalle nousi myös tamperelaisen Teerenpeli Brewery & Distilleryn Kulo 7 YO Single Malt Whisky. Suomalaiset viskit voittivat IWSC-kilpailussa myös pronssia. Pronssisijalle kohosivat Teerenpelin 10 YO Single Malt Whisky ja Palo Peated Sherry Single Malt Whisky sekä Lammin Sahti Oy:n Spirit of Sahti Single Cask Whisky.

Kansainvälistä IWSC-kilpailua on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Kilpailuun osallistuu vuosittain valmistajia kymmenistä eri maista. Kilpailemassa on yhteensä satoja tuotteita.