Itä-Uudenmaan poliisin Instagram-tili kaapattiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan poliisi on paljastanut poliisilaitoksen Instagram-tilin joutuneen kaapatuksi joulukuun lopussa. Tapausta tutkitaan parhaillaan. Tili on sittemmin avattu uudelleen samalla vanhalla @iupoliisi-käyttäjänimellä.

– Huomasimme, että tilillemme kirjautuminen oli estetty. Toimimme välittömästi sovelluksen ohjeiden mukaan palauttaaksemme pääsyn tilille ja otimme yhteyttä Instagramin omistavan Metan nimeämään poliisin yhteyshenkilöön, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin viestintäpäällikkö Annika Rajasalo tiedotteessa.

Poliisilaitoksella yritetään selvittää, olisiko tilin sisältö mahdollista palauttaa. Se kuitenkin vaikuttaa tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

– Reagoimme tilanteeseen heti kun asia huomattiin, kyseessä on enintään tunnin aikaviive, mutta asiat etenevät suurten organisaatioiden, kuten Metan kanssa, kovin hitaasti ja aikaa selvityksiin on kulunut kohtuuttoman paljon, Rajasalo kertoo.

Tilin kaikki sisältä oli julkista, joten salassa pidettävää sisältöä ei poliisin mukaan ole joutunut vääriin käsiin. Suurin tappio poliisin näkökulmasta on 10 000 seuraajan ja vuodesta 2014 asti tehdyn sisällön menettäminen. Tapauksen todetaan osoittavan, ettei kukaan ole turvassa kalasteluyrityksiltä somessa.