Poika nukkui kolmen vuoden ajan teltassa – keräsi 800 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Max Woosey nukkui kolmen vuoden ajan teltassa, yleensä perheensä kodin pihassa. Hänen tavoitteenaan oli kerätä rahaa paikallisen saattohoitolan hyväksi. Nyt tempaus on ohi, ja rahaa hyväntekeväisyyteen on kertynyt noin 800 000 euron edestä.

Max aloitti Poika teltassa -projektinsa maaliskuussa 2020 ollessaan 10-vuotias. Hän vietti viimeisen yön teltassa 28. maaliskuuta 2023, tasan kolme vuotta tempauksen aloittamisesta. Max aloitti hyväntekeväisyysprojektin aapurinsa kuoltua syöpään vuonna 2020.

– Ennen kuin naapurini kuoli syöpää, hän lahjoitti minulle teltan ja kannusti seikkailemaan, Max kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle.

Kerätty summa on suurin, mitä yhdelläkään leiriytymiseen liittyvällä hyväntekeväisyystempauksella on koskaan saatu kasaan. Projektin saaman somehuomion ansiosta Max pääsi telttaielmaan toisinaan myös esimerkiksi Lontoon eläintarhan, 10 Downing Streetin puutarhan ja paikallisen Rugby-stadionin alueella.

– Minulla oli elämäni parhaat kolme vuotta. Olen tavannut upeita ihmisiä ja saanut mahtavia kokemuksia. En muuttaisi siitä mitään. Alun perin tarkoituksenani oli vain päästä seikkailemaan ja kerätä 100 puntaa, Max hehkutti.