Tuore kuukausiennuste julki – miltä näyttää pääsiäisen sää?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maaliskuun vaihtuminen huhtikuuhun on tapahtunut Suomessa kylmissä ja lumisissa merkeissä. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteen perusteella pääsiäisen alla tiedossa on aurinkoisempaa ja poutaisempaa säätä. Lämpötilat ovat silti ajankohtaan nähden kylmiä.

– Poikkeama tavanomaista kylmempään suuntaan on enimmäkseen 0–1 astetta, lännessä 1–3 astetta. Korkeapaine vahvistuu Pohjois-Euroopan ylle. Sää on Suomessa tavanomaista kuivempaa tai osassa maata sademäärä on lähellä tavanomaista, kertoo Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Sää jatkuu tavanomaista kylmempänä myös muualla Pohjois-Euroopassa, ja kylmää ilmaa valuu Euroopan keskiosaan saakka. Kuukausiennusteen perusteella myös 10. huhtikuuta alkava viikko olisi Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ajankohdan keskiarvoa kylmempi.

Lämpötilat lähestyvät ennusteen perusteella keskimääräistä 17. huhtikuuta alkavalla viikolla, joskin maan keskivaiheilla voi olla vielä tavanomaista kylmempää ja sateisempaa. Sään ennustettavuus kuitenkin heikkenee ennusteen edetessä. Isotkin muutokset ovat siis mahdollisia.