Nämä julkkikset valittiin eduskuntaan – moni jäi myös ulkopuolelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa julkisuuden henkilö voi saada äänivyöryn ainoastaan siksi, että hän on tunnettu ja henkilö tiedetään niin sanotusti hyväksi tyypiksi. Useat julkkikset pyrkivät eduskuntaan vuoden 2023 vaaleissa ja eniten tunnettuja ehdokkaita oli Liike Nyt -puolueella.

Vasemmistoliitosta eduskuntaan pääsi jalkapalloilija Timo Furuholm Vasemmistoliitosta. Kokoomuksesta Arkadianmäelle valittiin Diili-kilpailija Noora Fagerström, mediapersoona Pauli Aalto-Setälä ja toimittaja Susanne Päivärinta. SDP sai kansanedustajakseen Tiktok-ilmön luoneen terapeutti-Villen, eli Ville Merisen.

Pikaluistelija Mika Poutala valittiin eduskuntaan Kristillisdemokraattien riveistä. Perussuomalaisille vaalit olivat Kokoomuksen tapaan onnistuneet ja puoluetta edustaa eduskunnassa Remontti-Reiska Jorma Piisinen ja historioitsija Teemu Keskisarja. Frederik, eli Ilkka Sysimetsä edusti uutta ja vuosi sitten perustettua pienpuoluetta Vapauden liittoa, mutta ei saanut uutta uraa kansanedustajana. Näyttelijä Riku Nieminen ei myöskään päässyt Vasemmistoliitosta Suomen poliittisiseen vastuunkantoon.