Poliisi suorittaa tehovalvontaa pääsiäisenä – painottuu pohjoiseen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liikenne käy Suomen teillä pääsiäisen tienoilla normaalia vilkkaampana. Poliisi suorittaa jälleen tehovalvontaa pääsiäisajan liikenteessä. Valvontaa keskitetään Lapin tunturikeskuksiin johtaville teille valvonnan painopisteiden ollessa nopeuksissa, ajotavoissa, ajoneuvojen kunnossa ja rattijuopumuksissa.

Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön johtajan, komisario Mika Grönroosin mukaan Pohjois-Suomen menoliikenteessä on odotettavissa jonoutumista myös kiirastorstai-iltana. Hän muistuttaa, ettei kiireellä ja turhalla ohittelulla voita aikaa.

– Ajonopeus on sovitettava ajo-olosuhteisiin, jotka ovat pääsiäisenä Lapissa vielä talviset. Edellä ajavaan ajoneuvoon on pidettävä riittävää turvaetäisyyttä yllättävien tilanteiden ja eläinten varalta. Pohjoisen matkalle lähtiessä ajoneuvon kuntoon ja renkaisiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota, Grönroos kertoo.

Valvonnan alla ovat esimerkiksi tunturikeskuksiin matkaavien perässä vetämät kevätperävaunut. Pääsiäisliikenne painottuu Lapissa teiden lisäksi myös maastoon, ja poliisi toivoo myös moottorikelkkailijoiden tiedostavan riskit. Esimerkiksi alkoholi ei kuulu moottorikelkkailuun.

– Pidä maastossa ajettaessa ajonopeutesi maltillisena, käytä suojakypärää ja hätäkatkaisijaa, tunnista ajoympäristöösi liittyvät riskit ja kuljeta moottorikelkkaa ainoastaan paikoissa, joissa ajaminen on sallittua, liikenneryhmänjohtaja ylikonstaapeli Jarkko Rytilahti kertoo tiedotteessa.