Uusi rehtori kutsui naisia naisiksi – työsopimus peruttiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Massachusettsissa Easthamptonin koulujen johtajan tehtävään kutsuttu Vito Perrone on joutunut luopumaan tulevasta tittelistään, koska hän puhutteli valintakomiteaa: ”Hyvät naiset ja herrat”. Sukupuolia käyttävä tervehdys sai komitean naiset pahoittamaan mielensä.

Perrone oli jo suostunut tehtävään, mutta hän yritti neuvotella palkasta. Hän huomasi, että vuosipalkkatarjous oli pienempi kuin mitä hän oli saanut aiemmin vastaavasta tehtävästä. Perrone pyysi sähköpostitse runsaampaa korvauspakettia puheenjohtaja Cynthia Kwiecinskille ja avustaja Suzanne Colbylle osoitetussa kirjelmässä. Hän kutsui heitä englanniksi sanalla ”ladies”.

Daily Hampshire Gazetten mukaan Kwiecinski kertoi Perronelle, että sukupuolien käyttäminen viestissä oli vihamielistä ja halventavaa. Nainen myös mainitsi, että jos Perrone ei tiennyt asiaa opetusalan ammattilaisena, oli se jo pelkästään ongelmallista.

– Olen järkyttynyt. Kasvoin aikana, jolloin ”hyvät naiset ja herrat”, olivat kunnioituksen merkki. Tarkoituksenani ei ollut loukata ketään. Eikä tässä ollut loppujen lopuksi edes kyse rahasta. Tuntui, kun olisin päässyt työn kautta kotiin Easthamptoniin. Olen aiemmin valmentanut jalkapalloa täällä. Olin täällä rehtori, kun rakensimme koulua. Minulla on niin upeita muistoja. Olin innoissani, että voin palata takaisin, Perrone kertoo.

Koulupiiri perui työtarjouksensa.