Hoitaja yritti suorittaa rasvaimua itselleen – menetti henkensä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Meksikossa on noussut otsikoihin epätavallinen tapaus, jossa itsetehty kauneuskirurginen toimenpide koitui kuolemaksi. 30-vuotiaan hoitajan uutisoidaan kuolleen hänen yritettyä tehdä rasvaimua itselleen.

Hoitaja löydettiin tajuntansa menettäeenä Clinica Amper -klinikassa. Klinikan omistavan lääkärin mukaan hoitaja oli yrittänyt tehdä itselleen anestesian, josta hänellä ei ollut koulutusta. Paikalle hälytetyt ensihoitajat yrittivät New York Post -lehden mukaan elvyttää naista, mutta hän menehtyi sydämenpysähdykseen.

Klinikan omistavan Rolando Samper Mendozan mukaan hoitaja kuoli anestesia-aineen yliannostuksen seurauksena. Rasvaimuoperaatioissa tapahtuvat kuolemantapaukset ovat harvinaisia. Tilastollisesti rasvaimun aikana kuolee vain yksi 5 000 potilaasta.