Texas on ylivoimainen matkakohde Yhdysvalloissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Texas on Yhdysvaltojen toiseksi suurin osavaltio pinta-alaltaan ja väkimäärältään. Ihmiset matkustavat yleensä Yhdysvaltoihin joko itärannikolle New Yorkiin ja Miamiin tai länsirannikolle Kalifornian eri kaupunkeihin, kuten Los Angelesiin tai San Franciscoon. Jos kuitenkin haluaa nähdä sitä aitoa Amerikkaa, kannattaa matkustaa Teksasiin ja vuokrata sieltä auto roadtripiä varten.

Houstonissa pääset tutustumaan avaruushallinto NASA:n avaruuskeskukseen. Siitä kivenheiton päässä sijaitsee ihanien pitsihuviloiden Galveston, jossa kesäkuumalla voi viettää rantapäiviä Meksikonlahden tuntumassa. Dallasiin ajaessa joutuu väkisin hyräilemään legendaarisen televisio-ohjelman tunnaria, kun kaupungin pilvenpiirtäjien koristama silhuetti avautuu eteen.

Teksasissa yksi mielenkiintoisimmista paikoista on Austin, jossa riittää kulttuuria, bootseja, musiikkia ja nuoria menestyjiä. Osavaltiossa on todella helppo kulkea autolla, joten kannattaa myös piipahtaa pienemmissä kaupungeissa, kuten Wacossa, jossa sijaitsee televisiostakin tutun Joanna ja Chip Gainesin Mangolia Market. Lähistöllä on myös puisto, jossa on aitoja mammutin fossiileja.

Ihanan historiallinen Grapevine sopii nostalgisesta ympäristöstä nauttivalle, mutta alueella on myös mainiot ulkoilumahdollisuudet. Aidoin teksasilainen kaupunki on monen mielestä Dallasin kupeessa sijaitseva rodeon mekka, Fort Worth.