Uusi Playstation-käsikonsoli kehitteillä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sonyn on paljastettu kehittelevän uutta kannettavaa pelikonsolia. Yhtiö työstää Q Lite -työnimellä kulkevaa laitetta, joka mahdollistaisi Playstationin pelaamisen etänä. Asia paljastettiin Insider Gaming -sivuston raportissa.

Q Lite vaikuttaisi raportin mukaan vaativan toimiakseen Playstation 5 -konsolin. Se käyttäisi hyödykseen konsolin Remote Play -ominaisuutta, joka mahdollistaa pelien suoratoiston päälaitteesta esimerkiksi älypuhelimeen. Toisin kuin monet muut markkinoilla olevat laitteet, ei Q Lite tukisi pilvipelaamista.

Kannettava laite olisi varustettu 8 tuuman LCD-kosketusnäytöllä, sen resoluutio olisi 1080p ja ruudunpäivitys 60 kuvaa sekunnissa. Ulkoisesti laite muistuttaisi Playstation 5 -ohjainta. Lisäksi mukana olisivat käsikonsoleille tyypilliset äänenvoimakkuuden säätimet, kaiuttimet ja kuulokeliitin.

Kyseessä ei olisi Sonyn ensimmäinen Playstation-käsikonsoli. Vuonna 2004 yhtiö lanseerasi Playstation Portable -laitteen ja vuonna 2011 Playstation Vitan. Ne olivat molemmat itsenäisiä laitteita, jotka eivät vaatineet toimiakseen erillistä Playstation-konsolia.