Michael Monroen ja Sami Yaffan Demolition 23. -yhtye palaa keikkalavoille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael Monroe ja Sami Yaffa perustivat vuonna 1993 New Yorkissa Demolition 23. -yhtyeen. Kokoonpanon taival jäi lyhyeksi, mutta yhtye nauttii nykyään kulttisuosiosta hard rock -fanien keskuudessa. Nyt Demolition 23. on tekemässä paluun keikkalavoille.

Demolition 23. soittaa Suomessa syksyllä 2023 muutaman keikan. Kiertue alkaa Tampereen Pakkahuoneella torstaina 28. syyskuuta ja päättyy Kotkan Hotelli Leikarissa lauantaina 7. lokakuuta. Siinä välissä yhtye esiintyy Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Demolition 23.:n paluu keikkalavoillle sai alkunsa Michael Monroen loppuunmyydyllä 60-vuotisjuhlakeikalla Helsingin jäähallissa. Hanoi Rocksin lisäksi myös kyseinen yhtye teki yllätysesiintymisen keikalla. Monroen mukaan yhtye oli niin kovassa iskussa, että lisäkeikat tuntuivat luontevilta.

– Alkuperäinen rumpali, Jimmy Clark ei lopulta päässyt jäähallin keikalle, joten hänet paikkasi nykyisen soolobändini rumpali Karl Rockfist. Karlin soitto toimi bändissä niin hyvin, että päätimme pitää hänet bändissä myös tulevia keikkoja varten. Bändissä soittaa myös Hanoi Rocks -kitaristi Nasty Suicide, joka aikanaan korvasi alkuperäisen kitaristin Jay Heningin (RIP). Nyt suunnitelma on siis tullut toteen ja bändi tekee lyhyen kuuden keikan kiertueen Suomessa. Tämä on harvinaista herkkua, jota ei kannata jättää väliin.

Demolition 23. julkaisi vuonna 1994 ainoaksi levyksi jääneen debyyttialbuminsa. Levy ei ollut saatavilla vuosikymmeniin, kunnes viime syksyä Little Stevenin Wicked Cool -yhtiö julkaisi sen uudelleen remasteroituna kolmen bonusraidan kera.