Nightwish ei keikkaile uuden levyn myötä: ”Elintärkeää bändin hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuisesta suosiosta nauttiva suomalaisyhtye Nightwish esiintyy tänä vuonna Suomessa stadionkeikoilla Vaasassa ja kotikaupungissaan Kiteellä. Käynnissä olevan kiertueen jälkeen yhtye vetäytyy studioon työstämään uutta albumia.

Nyt Nightwish on kertonut faneilleen yllättäviä uutisia. Yhtyeellä ei ole suunnitelmissa tehdä lainkaan keikkoja tulevaan albumiin liittyen. Yhtye jättäytyy määrittelemättömän pituiselle esiintymistauolle kesäkuun keikkojen jälkeen.

– Syyt tähän päätökseen ovat henkilökohtaisia, ja olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että niiden tiedostaminen on elintärkeää bändin hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta. Olemme edelleen toistemme parhaita ystäviä, eikä Floorin raskaudella tai bändin jäsenten omilla projekteilla ei ole mitään tekemistä tämän ratkaisun kanssa, Nightwish tiedotti.

Nightwishin tuoreen 12 kappaletta kattavan albumin luvataan ilmestyvän vuonna 2024. Levyn työstäminen alkaa Kiteellä heinäkuussa. Yhtye julkaisee albumin tiimoilta myös kolme uutta musiikkivideota.