Stam1nan Antti Hyyrysen kirjasta tehty näytelmä palkittiin – vei yleisöäänet ylivoimaisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi Antti Hyyrysen kirjaan perustuva Viimeinen Atlantis -näytelmä on saanut merkittävän tunnustuksen. Lappeenrannan kaupunginteatterissa marraskuussa 2023 kantaesityksensä saanut näytelmä voitti vuoden esityksen Thalia-palkinnon.

Thalia-palkinnon saaja valittiin yleisöäänestyksen perusteella. Viimeinen Atlantis voitti ylivoimaisesti, sillä se keräsi 44 prosenttia kaikista äänistä. Katsojien kommenteissa näytelmää kuvailtiin muun muassa ajatuksia herättäväksi, ajankohtaiseksi ja näyttävästi toteutetuksi.

Viimeinen Atlantis kertoo ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnonmullistusten keskellä kamppailevista ihmisistä. Se perustuu Hyyrysen kirjaan, jota edelsi Stam1nan samanniminen levy. Viimeinen Atlantis -näytelmän on sovittanut näyttämölle ja ohjannut Tuomo Rämö.

Hyyrynen osallistui itse Viimeinen Atlantis -näytelmän äänisuunnitteluun ja vastasi sen musiikista. Suositun näytelmän on vahvistettu saavan Lappeenrannan kaupunginteatterissa lisää näytöksiä syys- ja lokakuulle.