Laskettelija pelasti lumeen hautautuneen lumilautailijan – kypäräkamera tallensi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valokuvaaja Francis Zuber oli laskettelemassa Yhdysvaltojen Washingtonissa Mount Baker -vuorella, kun hän päätyi odottamattomaan tilanteeseen. Laskettelureissu muuttui kypäräkameran videoksi tallentuneeksi pelastustehtäväksi. Kyse oli elämästä ja kuolemasta.

Zuber huomasi lumihangesta pilkottavan jotain punaista. Hän tunnisti esineen pian lumilaudaksi ja tajusi jonkin olevan pielessä. Zuber yritti kysyä tarvitseeko joku apua, mutta kun vastausta ei kuulunut, alkoi hän kaivamaan.

Hangesta paljastui lumen alle hautautunut mies. Zuber jatkoi kaivamista ja piti huolen, että lumilautailija kykeni hengittämään. Mies vaikutti olleen lumen alla jo useamman minuutin ajan.

Lumilautailija Ian Steger selvisi hengissä Zuberin nopean toiminnan ansiosta. Miehet eivät tunteneet toisiaan ennestään, mutta heistä tuli hurjan välikohtauksen myötä ystävyksiä. Miehet ovat sittemmin palanneet laskettelemaan vuorelle yhdessä.

– Olen kiitollinen päästessäni vuorelle yhdessä uuden ystäväni Francis Zuberin kanssa. Sanani eivät riitä ilmaisemaan, kuinka kiitollinen olen hänelle, Steger kuvaili People-lehden mukaan.