Uskomaton näky: Polkupyörässä neliön muotoiset renkaat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Polkupyörien renkaat ovat tyypillisesti ympyrän muotoisia, mikä on varsin looginen ratkaisu. Internetin ihmeellisessä maailmassa on kuitenkin hämmästelty erään keksijän luomaa perinteistä poikkeavaa pyörää. Sen renkaat ovat neliön muotoiset.

Neliön muotoisilla pyörillä varustettua pyörää esitellään Youtubessa julkaistulla videolla. Vaikka keksinnön ei pitäisi kaiken järjen mukaan olla järin käytännöllinen, on kyseessä ainakin periaatteessa täysin toimiva pyörä.

Neliön muotoiset renkaat eivät toimi samaan tapaan kuin perinteisempien polkupyörien pyöreät renkaat. Sen sijaan niiden toimintatapa muistuttaa puskutraktorien ja panssarivaunujen telaketjuja. Järin nopealta tai helposti ajettavalta luomus ei näytä, mutta se lienee tässä tapauksessa toissijaista.