Eddie Van Halenin legendaarinen kitara huutokaupattiin – hinta nousi miljooniin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Van Halen -yhtyeen perustajajäsen, kitaristi Eddie Van Halen menhehtyi vuonna 2020. Nyt rock-virtuoosin käyttämä kuuluisa sähkökitara on myyty huutokaupassa. Hinta kohosi jättimäisiin lukemiin.

Sotheby’s-huutokauppakamarin myyntiin asettama kitara nähtiin Van Halenin kuuluisalla Hot for Teacher -musiikkivideolla. Soittimen loi custom-työnä Kramer Guitars -soitinyrityksen Paul Unkert. Sähkökitaran myyntihinta kohosi 3,9 miljoonaan dollariin eli noin 3,5 miljoonaan euroon.

Lopullinen myyntihinta ylitti ennakkoarviot. Sotheby’s nimittäin arvioi kitaran hinnan kohoavan 2-3 miljoonaan dollariin. Soitin päätyi jopa kaikkien aikojen kalleimmalla huutokaupattujen kitaroiden joukkoon.

Guotar World -lehden mukaan kaikkien aikojen suurimmalla hinnalla huutokaupatut kitarat kuuluivat Kurt Cobainille. Hänen Nirvanan MTV Unplugged -esiintymisessä käyttämä Martin D-18E huutokaupattiin yli kuuden miljoonan dollarin hintaan. Cobainin Smells Like Teen Spirit -musiikkivideolla käyttämä Mustang- kitara puolestaan myytiin 4,5 miljoonalla dollarilla.