HS: Helsinkiläisessä ravintolassa työskentelee robottitarjoilija – raataa 12 tuntia ilman taukoja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Robotit ja muut älykoneet ovat korvanneet ihmistyövoimaa jo usealla eri saralla. Nyt Suomeen on saapunut ensimmäinen robottitarjoilija, joka ottaa vastaan tilauksia ja toimittaa aterioita asiakkaille. Vekotin löytyy Hampton Baysta.

Robotti on jostain syystä ohjelmoitu muistuttamaa kissaa ja se maukuu ravintolasaliin tullessaan. Se pystyy kantamaan kerrallaan kahdeksan lautasta ja puhumaan 20 eri kieltä. Robotin ei ole tarkoitus ainakaan vielä korvata ihmistyövoimaa, mutta se pystyy palvelemaan asiakkaita 12 tuntia putkeen yhdellä latauksella – ja ilman taukoja.

Robotin nimeksi on annettu Bella Bot. Se on saanut ravintolassa eräänlaisen maskotin arvon. Tarjoilevaa robottia testataan talven ajan sisällä, mutta ensi kesänä sitä suunnitellaan pitkälle terassille juomien kantoavuksi. Siitä on iso apu tarjoilijoille.

– Tarkoitus on saada asiakkaat hyvälle tuulelle ja pitää vähän hauskaa. Ja on kiva tehdä tämä ensimmäisenä Suomessa, ravintoloitsija Tarja Palomäki kertoi Helsingin Sanomille.