Suomi on maailman onnellisin maa – arvaatko mitkä muut kärjessä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi nimettiin äskettäin jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi, kun YK julkisti tuoreimman The World Happiness Report -onnellisuusraporttinsa. Siinä kärkisijalla Suomi paistattelee jo kuudetta vuotta peräkkäin. Harva on kuitenkaan huomannut mitkä muut maat ovat olleet kärkikahinoissa.

Kyselytutkimusten perusteella laadittava raportti mittaa maiden onnellisuutta muun muassa sosiaalisen tuen, tulojen, terveyden, vapauden ja korruption vähyyden peristeella. Maiden sijoitukseen vaikuttavat myön esimerkiksi bruttkansantuote ja elinajanodote.

Onnellisimpien maiden toisella sijalla on vuonna 2023 Tanska ja kolmannella Islanti. Kärkiviisikossa ovat myös Israel ja Hollanti. Listan viimeisillä sijoilla ovat konfliktien ja kriisien keskellä oleva Libanon sekä Talebanin hallitsema ja köyhyydestä kärsivä Afganistan. Onnellisuusraportin 20 maan kärkipäässä on tänä vuonna uusi tulokas, Liettua. Maa on noussut listalla vuodesta 2017 jopa yli 30 sijaa.

Maailman onnellisimmat maat 2023:

  1. Suomi
  2. Tanska
  3. Islanti
  4. Israel
  5. Hollanti
  6. Ruotsi
  7. Norja
  8. Sveitsi
  9. Luxemburg
  10. Uusi-Seelanti