Poliisi huolestui – nettikasinot lähettelevät tekstiviestejä alaikäisille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisihallitus kertoo olevansa huolissaan ilmiöstä, jossa rahapelejä on markkinoitu Suomessa tekstiviestein. Aggressiiviseksi kuvaillun markkinoinnin takana on ulkomailta käsin toimiva yhtiö. Kohteena ovat myös alaikäiset.

Suomenkielistä markkinointia on esiintynyt tekstiviestien ohella Manner-Suomeen kohdistetuilla verkkosivustoilla. Sivustojen nimet viittaavat poliisihallituksen mukaan usein lähinnä Suomessa tunnettuihin somevaikuttajiin. Tekstiviestien vastaanottajat vaikuttavat valikoituneen summittaisesti.

– Tekstiviestit eivät Poliisihallituksen tietojen mukaan liity olemassa oleviin asiakassuhteisiin, vaan ne päinvastoin pyrkivät aggressiivisesti laajentamaan rahapelisivustojen asiakaskuntaa, kertoo ylitarkastaja Johanna Syväterä Poliisihallituksen arpajaishallinnosta.

– Rahapelien markkinoinnin kohdentamista tarkoituksella tai huolimattomuudesta alaikäisiin pidämme erityisen huolestuttavana, Syväterä jatkaa.

Poliisin mukaan tekstiviestit ovat sisältäneet linkkejä, joista ei suoraan ilmene verkko-osoitetta. Poliisi neuvoo olemaan vastaamatta tilaamatta tulleisiin viesteihin ja avaamatta niissä olevia linkkejä.