Laihdutuslääkkeen ikävä haittapuoli – ihmiset kaljuuntuvat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suositut uudet painonpudotuslääkkeet, kuten Ozempic ja Wegovy, ovat auttaneet ihmisiä pudottamaan kiloja, mutta jotkut käyttäjät ovat myös raportoineet hiustensa irtoilevan tukuttain. Lääke on todella suosittu esimerkiksi Hollywoodin eliitin joukossa, mutta laihdutuslääkkeillä on muiden lääkkeiden tapaan myös haittavaikutuksia.

Lääkkeitä käyttävien ihmisten sosiaalisen median ryhmissä on runsaasti viestejä hiustenlähtöön liittyen, NBC News raportoi. Laihdutuslääkkeet tehtiin alun perin ihmisille, jotka kärsivät tyypin 2 diabeteksesta. Nyt lääkkeitä on määrätty yhä enemmän painonpudotukseen. Lääkkeet ovat nousseet suosituksi vaihtoehdoksi esimerkiksi mahalaukun ohitusleikkaukselle, johon liittyy usein monia riskejä ja komplikaatioita.

Vaikka raportit hiustenlähdöstä lääkkeiden sivuvaikutuksena ovat huolestuttavia, kertoi Los Angelesin yliopiston painonhallintaohjelman apulaisjohtaja tohtori Vijaya Surampudi NBC:lle, että hiustenlähtö ei ole yleistä. Se on kuitenkin mahdollista, sillä kolme prosenttia käyttäjistä on kertonut hiustenlähdön olleen haittavaikutuksena.

– Hiustenlähto liittyy todennäköisemmin laihtumiseen, joka johtuu näistä lääkkeistä, Surampudi kertoi.