Pertti Salovaara levytti Rekkahenkilö-kappaleen: ”Sukupuolineutraalisuus ei sovi joka paikkaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla ikoniseen suosioon noussut juontajatähti Pertti Salovaara on tullut vuosien varrella tutuksi myös eduskunnasta, jossa hän istui kansanedustajana. Viime vuosina Salovaaraa on kuultu myös radion yölähetyksissä liikenneaiheisen ohjelman isäntänä yhdessä veljensä Lauri Salovaaran kanssa.

Nyt Salovaara on laajentanut toimenkuvaansa artistiksi, sillä hän on levyttänyt kaksi kappaletta. Kyseessä on Matti Eskon ikivihreä Rekkamies-kappale, josta on tehty versio sekä alkuperäisellä nimellä että myös sukupuolineutraali Rekkahenkilö-kappale. Voit kuunnella molemmat kappaleet artikkelin lopusta. Kysyimme Salovaaralta näiden Maki Kolehmaisen kanssa tehtyjen kappaleiden taustasta.

– Kun teimme velipoika Laurin kanssa radiota, niin meidän piti soittaa jokaisessa lähetyksessä Matti Eskon Rekkamies. Sitten tuli ajatus, että pitäisi tehdä siitä uusi 2020-luvun versio. Soittelin Makille ja asia lähti etenemään. Sitten näin jutun sukupuolineutraaliudesta ja päätin, että palvellaan kaikkia ihmisryhmiä mahdollisimman tehokkaasti, Pertti Salovaara kertoo Staralle.

– Jos lähdetään karrikoimaan nykyaikaa, se johtaa tällaisiin lopputuloksiin. Kyseessä on siis karikatyyri ja parodia. Emme lähde tuomariksi siihen mihin sukupuolineutraalisuus sopii, mutta halusimme osoittaa mihin se ei sovi. Ja tähän se ei sovi. Jos kappale saa hyvän vastaanoton, niin levytämme seuraavaksi Paula Koivuniemen kappaleen Aikuinen henkilö. Emme halua loukata ketään, vaan osoittaa taiteen ja kulttuurin keinoin, ettei sukupuolineutraalisuus nyt ihan joka paikkaan sovi, Salovaara jatkaa.