Ruokaostoksia kuljettavat robotit palaavat katukuvaan – toiminta laajenee Helsinkiin ja Vantaalle

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alepan kuljeturobotit herättivät viime vuonna hämmästystä Espoon kaduilla. Nyt viime vuonna pilotoidut robotit ovat tekemässä paluun katukuvaan. Robotit aloittavat toimintansa myös Helsingissä ja Vantaalla.

Alepa ja Starship-yhtiö ovat olmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen robottikuljetuksista asiakkaille. Kuljetukset alkavat toukokuun ensimmäisellä viikolla kolmella Alepa-myymälällä Espoossa. Palvelu laajenee ensimmäisten päivien aikana yhdeksään muuhun Alepaan Espoossa sekä Helsingissä, ja kuljetukset alkavat alkukesästä myös Vantaalla.

– Pilotoimme kuljetusrobotteja viime vuonna ja saimme niistä paljon hyvää palautetta. Halusimme laajentaa tänä vuonna palvelua ja nopeita kuljetuksia asiakkaillemme Helsinkiin ja Vantaalle, sillä pilottimme Espoossa oli onnistunut, kertoo HOK-Elannon verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua tiedotteesa.

Robottikuljetukset tilataan S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Robottien toimitusalue kattaa muutaman kilometrin säteen Alepa-myymälästä, ja ne suunittelevat kuljetusreittinsä tekoälyn avulla. Paikallispäästöttömät robottikuriirit on varustettu 12 kameralla, ultraäänisensoreilla ja tutkilla.