Mitä ihmettä? Parhaiten lokin ääntä matkinut kruunattiin voittajaksi Belgiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgiassa on järjestetty jo useana vuotena hämmentävä kilpailu. Siinä palkitaan ihmiset, jotka osaavat parhaiten matkia kesäisin rannoilla ja toreilla tuttua luontoääntä. Kilpailun nimi on European Gull Screeching Championship eli Lokin kirkumisen Euroopan-mestaruuskilpailu.

Kilpailussa osallistujat astelevat yleisön sekä tuomariston eteen ja ääntelevät lokin tavoin. Viisihenkinen tuomaristo arvioi, kuka matkii lokkia parhaiten. Tänä vuonna voittajaksi kohosi lokkipukuun sonnustautunut hollantilainen Jarmo Slutter, joka osallistui killpailuun ystäviensä kehotuksesta.

European Gull Screeching Championship järjestettiin ensi kertaa viisi vuotta sitten. Kilpailuun osallistuu lokki-imitaattoreita eri puolilta Eurooppaa. Sen tavoitteena on järjestäjien mukaan parantaa ihmisten ymmärrystä vihattuja lintuja kohtaan.